Łosoś na maślanym ryżu

Łosoś na maślanym ryżu

Łosoś na maślanym ryżu

200-300 g łososia olej rzepakowy do smażenia 1 łyżka ziaren czarnuszki 1 łyżka ziaren jasnego sezamu 100 g ryżu długoziarnistego 2 łyżki prawdziwego masła sól do smaku dodatkowo: 6 zielonych oliwek 6 czarnych oliwek garstka rukoli garstka solirodka kawałek sera feta 1 łyżeczka oliwy Wykonanie: W dużym rondlu w którym będzie gotował się ryż, rozgrzać delikatnie masło. Na masło wrzucić suchy ryż, zamieszać i podprażyć go nieco, aż nabierze złocisto-bursztynowego koloru. Kilkakrotnie w tym czasie przemieszać. Do p... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Sztuka gotowania w/g Samiry

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.