Najlepsze ciastka w Eifel piecze gospodyni Alwizja. Jej sława sięga aż po Bitburg. Tak, tak. Ten Bitburg od znakomitego piwa. Po Bitburg, a nawet dalej. Aż po Trier. Czy raczej polski Trewir. A to za sprawką Martiny, córki Alwisii. Codziennie bierze ze sobą do pracy pękate puszki Tupperware wypełnione smakołykami. Kruche rogaliczki Kipferle obtoczone w pudrze, orzechowe gwiazdki, nugatowo- pomarańczowe herbatniki. Któż nie zna ich smaku. Delikatne, maślane, pięknie pachnące. Dlaczego wypieki Alwizji... czytaj dalej...
Serdecznie zapraszam na mojego bloga. Bardzo lubie piec, gotowac, namietnie podrozuje i robie zdjecia. Po prawie 20-letnim pobycie w Eifel, krainie geograficznej na terenie trzech panstw: Niemiec, Belgii i Luksemburga, chcialabym sie podzielic z Wami regionalnymi przepisami. Bardzo lubie kuchnie polska, chociaz niezbyt smakuje mi mieso. Lubie wszystie salatki, surowki, gotowane warzywa, zupy i zapiekanki. Jednak najwieksza slabosc mam do... slodyczy. Co widac na blogu :-)
Edyta