Chłodnik z ogórka i koperku z wędzonym pstrągiem

Chłodnik z ogórka i koperku z wędzonym pstrągiem

Chłodnik z ogórka i koperku z wędzonym pstrągiem

Jak zawsze o tej porze roku coraz chętniej siegamy po chłodniki lub zimne zupy.Tak naprawdę w ogóle zdrowiej jest jeść chłodne lub letnie dania.Cżęsto podajemy na stół "parujące" i zjadamy je w pośpiechu "puki gorące" a wcale to nie jest wskazane dla naszego trawienia.Podane gorące może sobie lekko wystygnąć.Mówi się,że właściwa tmp. dania jest wtedy kiedy nie parzy w wewnętrzną część ust.A ileż to razy poparzyliśmy się w nawet w język który jest dużo bardziej odporny na gorąco niż usta. Nie mniej dziasiaj zdrow... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Sztuka gotowania w/g Samiry

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.