Drobiowe kąski w cieście serowo-czosnkowym

Drobiowe kąski w cieście serowo-czosnkowym

Drobiowe kąski w cieście serowo-czosnkowym

Przepis na : obiad

Kawałki kurczaka smażone w cieście na bazie dipu serowego i mascarpone. Pyszne, soczyste mięso o przyjemnym, serowym smaku z akcentem cytrynowego pieprzu. Składniki: 1 kg. piersi z kurczaka Ciasto: 4 jajka 200 ml. mleka 4 łyżki dipu serowego 4 łyżki mascarpone 1 łyżka pieprzu cytrynowego 2 duże, przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku 1 szklanka mąki pszennej olej rzepakowy do smażenia Przygotowanie: Mięso umyć, osuszyć, oczyścić z błonek, pokroić na małe kawałki. Składniki na ciasto połączyć razem do powstania... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Szczyptachili