Donuty brzoskwiniowe

Donuty brzoskwiniowe

Donuty brzoskwiniowe

Dzisiaj moja pierwsza propozycja w ramach Morelkowo-brzoskwiniowo.  Na początek będą donuty.  Okazuje się, że są jeszcze łatwiejsze niż muffiny.  Ciasto przygotowuje się tak samo szybko, a piecze się je połowę krócej.  A do tego są bardziej puchate i dzieci są zachwycone. Przepis na podstawie bloga Foodstoriesblog .     Składniki (na 10 - 12 donutów): 200 g mąki pszennej 60 g cukru 1 łyżeczka proszku do piecznia szczypta soli 80 ml mleka 1 jajko 1 łyżka oleju... czytaj dalej...

Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu Sto kolorów kuchni

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Autor

kabamaiga

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

cukier, ciasto, cukier puder, pieczenie, puree, mąka, jajko, lukier , likier, muffiny, szybkie ciasto, szybki ciasto, mleko w proszku, ciasto mleko w proszku, ciasto z brzoskwiniami, ciasto z masa, ciasta z masa

Inne przepisy z Sto kolorów kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.