Składniki: kurczak ciecierzyca 2 papryczki chili cytryna oliwa z oliwek masło (sporo) tymianek estragon czosnek – 2 główki W misce wymieszać ciecierzycę, posiekane – razem z pestkami – chili, dobry chlust oliwy, otartą skórkę z 1 cytryny, tymianek – same listki, albo suszony. Farszem napchać kurczaka, zatkać otwór cytryną (tą, z której otarta została skórka). Z masła i estragonu przygotować masło ziołowe. Ręką oddzielić skórę na piersi kurczaka i napchać pod nią masła. Główki czosnku ... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...