Tikka masala należy do dań, których pochodzenie jest trochę skomplikowane. Bo choć sam kurczak- tikka jest ewidentnie indyjski, to już sos masala niekoniecznie. Jedna z opowieści na temat powstania tego dania głosi, że pewnemu Brytyjczykowi w indyjskiej restauracji kurczak- tikka wydawał się za suchy, więc poprosił szefa kuchni o przygotowanie jakiegoś sosu- i tak właśnie narodziła się ta potrawa. Ile w tym prawdy, nie wiem. Pewne jest natomiast, że brytyjski polityk Robin Cook określił kurczaka tikka masal... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...Czy zastanawiałeś się kiedyś jakie tradycyjne potrawy są przygotowane w Singapurze?
Czytaj dalej...