Przepis na : obiad
Dzisiaj mam dla Was kolorowe, zdrowe, wegańskie i bezglutenowe danie, którego przygotowanie wymaga nieco czasu, choć jest zupełnie proste. Te pulpeciki z kalafiora, czerwonej soczewicy i komosy ryżowej, podane z sosem pomidorowym i wybraną przez Was surówką na pewno przypadną do gustu weganom i wegetarianom, a innych przekona do kuchni roślinnej. Gorąco polecam! Przygotowanie: 30 min. Gotowanie i pieczenie : 1 godz. Na około 20 pulpecików : ● 200 g komosy ryżowej (quinoa) ● 200 g czerwonej soczewi... czytaj dalej...
Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Pizza jest to potrawa z kuchni włoskiej, zwyczajowo używa się ciasta drożdżowego, smaruje sosem pomidorowym i sypie się tartą mozzarellą i ziołami, całość następnie piecze się w nagrzanym mocno piecu.
Czytaj dalej...