Puszysty i aromatyczny makowiec w lekko zmienionej formie. Dodatkowo wzbogacony plasterkami jabłek. Ciasto : mąka pszenna 250 g drożdże 20 g 1 żółtko letnie mleko 70 ml maślanka , kefir, jogurt 30 ml cukier drobny 35 g olej rzepakowy 30 ml Nadzienie : zmielony mak 160 g orzechy włoskie 20 g rodzynki 30 g aromat migdałowy lub rumowy 1 ubite białko wiśnia z amaretto 1 płaska łyżeczka ew. miód, cukier puder do dosłodzenia 1 jabłko półsłodkie jajko do smarowania ciasta Tortownica 20... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...