Przepis na : obiad
Zazwyczaj nie należymy do największych wielbicieli soczewicy, ale soczewicę po syryjsku po prostu ubóstwiamy. Jest kwaśna, lekko słodka i bardzo tłusta. Poza tym dostarcza sporo białeczka, witamin i mikroelementów. Jeśli chcemy sprawić, aby była to potrawa mniej kaloryczna, możemy poskąpić oliwy i spokojnie dodać o 3-4 łyżki mniej. Składniki (4 porcje): - szklanka brązowej, czarnej lub zielonej soczewicy (suchej) - 6-7 łyżek oliwy - 4 ząbki czosnku - łyżeczka kuminu - 200 g boćwiny/buraka liściowego (można zastąpi... czytaj dalej...
Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...