Polska - Wegańskie pierogi z jagodami

Polska - Wegańskie pierogi z jagodami

Polska - Wegańskie pierogi z jagodami

Po kilku talerzach pierogów z jagodami zjedzonych w trakcie naszej wyprawy po Polsce, przyszedł czas na wegańską wersję domową ze śmietanką kokosową. Mieliśmy nie dodawać przepisu, ale może komuś (a nawet nam samym) się przyda...    Składniki (około 30-40 pierożków): - 2 szklanki mąki pszennej - 1 szklanka gorącej wody - szczypta soli  - 2 łyżki oleju - 500 g świeżych jagód - 3 łyżki cukru - cukier, wegańska śmietanka lub jogurt (do podania)  Przygotowanie: 1) Do miski przesiewany mąkę. D... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Roślinożerni urlopowicze

Warto przeczytać

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.