Przepis na : deser
Tym deserem oficjalnie witamy jesień. Sezon dyniowy w pełni, więc nie ma na co czekać! Znowu przenosimy się do Bułgarii, bo pomimo tego, że kuchnia bułgarska często uznawana jest za nudną i nieciekawą, jest zupełnie inaczej! Składniki (na 3-4 porcje) - 300 g pokrojonej w sporej wielkości kostkę dyni (mniej więcej 5x5 cm) - 2 łyżki miodu - 50 g orzechów włoskich - łyżeczka cynamonu - 3-4 łyżki wody Przygotowanie: 1) Dynię kroimy w kawałki 5x5 cm lub większe. Przekładamy do naczynia żaroodpornego. 2) Piekarnik... czytaj dalej...
Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.
Czytaj dalej...Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?
Czytaj dalej...Problemy z pamięcią i koncentracją mogą wynikać w szczególności z tego co spożywamy. Podczas wzmożonego wysiłku naszego mózgu, potrzebuje on dużej ilości glukozy, gdyż podczas nauki pracuje on na podwyższonych obrotach.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...