Przepis na : śniadanie
KyuKyu, czyli omlet ziołowy to prawdziwy azerbejdżański specjał śniadaniowy, dorównujący tam popularnością jajecznicy pomidorowej (na blogu mamy również przepis na jej wegańską wersję - tofucznicę pomidorową ). Taki ziołowy omlet lub pomidorowa jajecznica stanowią w Azerbejdżanie zaledwie część śniadania, które zdecydowanie jest tam najbardziej celebrowanym posiłkiem dnia. Najważniejsze dodatki to przepyszny wypiekany w piecu tandoor chlebek i zawsze obecna na stole azerbejdżańska herbata. T... czytaj dalej...
Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...