Pieczone pierogi z jabłkami i rodzynkami

Pieczone pierogi z jabłkami i rodzynkami

Pieczone pierogi z jabłkami i rodzynkami

Pierogi zarówno na obiad - gorące, najlepiej z zupą owocową lub słodką dyniową, jak i do śniadaniówki - na zimno. Jakie są? Słodkie, ale nie za słodkie. Fajna odmiana po ruskich, grzybowych czy z mięsem.  Składniki: 500 g mąki 20 dag masła 4 dag drożdży 2 jajka 1/2 - 3/4 szklanki mleka łyżeczka cukru sól (łyżeczka lub mniej) Składniki nadzienia: 1 kg kwaśnych jabłek 10-20 dag rodzynek ew. imbir lub cynamon 1 żółtko wymieszane z łyżką mleka do posmarowania pierogów gruby cukier do posypania pierogów Prz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Rodzinka w kuchni

Autor

rodzinkawkuchni

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pierogi, pierogi przepis, ciasto, jabłka, placki, zupa, obiad, naleśniki, mięso, naleśnik, pierogi z mięsem, zupa grzybowa, ciasto na pierogi, pierogi przepis ciasto, jajka nadziewane, ciasta z jabłkami, mięsa pieczone, placki z jabłkami, ciasto na zimno, ciasto owocowe

Inne przepisy z Rodzinka w kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.