Toucinho Do Céu portugalskie ciasto

Toucinho Do Céu portugalskie ciasto

Toucinho Do Céu portugalskie ciasto

Toucinho Do Céu portugalskie ciasto… Toucinho Do Céu to ciasto, które wzbudza zachwyt i podziw wielu osób na całym świecie. Jest to słodki portugalski przysmak, który swoją nazwę zawdzięcza połączeniu aromatycznych migdałów i jajek w karmelowej masie. Historia Toucinho Do Céu sięga czasów średniowiecza, kiedy to przepis na to ciasto powstał w portugalskim mieście Amarante. W tamtych czasach klasztory i kościoły produkowały spore ilości jaj, migdałów i cukru, a Toucinho był doskonałym sposobem na wyko... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu RafalCook

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.