Toucinho Do Céu portugalskie ciasto

Toucinho Do Céu portugalskie ciasto

Toucinho Do Céu portugalskie ciasto

Toucinho Do Céu portugalskie ciasto… Toucinho Do Céu to ciasto, które wzbudza zachwyt i podziw wielu osób na całym świecie. Jest to słodki portugalski przysmak, który swoją nazwę zawdzięcza połączeniu aromatycznych migdałów i jajek w karmelowej masie. Historia Toucinho Do Céu sięga czasów średniowiecza, kiedy to przepis na to ciasto powstał w portugalskim mieście Amarante. W tamtych czasach klasztory i kościoły produkowały spore ilości jaj, migdałów i cukru, a Toucinho był doskonałym sposobem na wyko... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu RafalCook

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.