Smażony ryż Faceta w Kuchni

Smażony ryż Faceta w Kuchni

Chiński smażony ryż to dość stara potrawa, która została wprowadzona jako sposób na wykorzystanie resztek jedzenia. Mówi się, że jest to potrawa pochodząca z dynastii Sui z lat 589-618 AD. Pochodzący z miasta Yangzhou ten smażony ryż jest często nazywany smażonym ryżem Yangchow. Południowe Chiny słyną z produkcji chińskiego smażonego ryżu, ponieważ ryż jest głównym zbożem w tej części kraju. Ryż smażony ma wiele odmian, a przepisy na chiński smażony ryż są najbardziej popularne ze wszystkich. Każda odmiana ma swoj...

Czytaj dalej na blogu RafalCook

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.