Smażony ryż Faceta w Kuchni

Smażony ryż Faceta w Kuchni

Chiński smażony ryż to dość stara potrawa, która została wprowadzona jako sposób na wykorzystanie resztek jedzenia. Mówi się, że jest to potrawa pochodząca z dynastii Sui z lat 589-618 AD. Pochodzący z miasta Yangzhou ten smażony ryż jest często nazywany smażonym ryżem Yangchow. Południowe Chiny słyną z produkcji chińskiego smażonego ryżu, ponieważ ryż jest głównym zbożem w tej części kraju. Ryż smażony ma wiele odmian, a przepisy na chiński smażony ryż są najbardziej popularne ze wszystkich. Każda odmiana ma swoj...

Czytaj dalej na blogu RafalCook

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.