Róża. Czy wiesz mój drogi czytelniku, że kwiaty jadalne były używane do celów kulinarnych już przez starożytnych greków, rzymian czy też Egipcjan, ja oczywiście tego też nie wiedziałem 🙂 Pierwsze odnotowane historyczne wzmianki o używaniu kwiatów datuje się na gdzieś na 140 r.p.n.e. Na ten przykład w starożytnym Rzymie jedzenie płatków róż, było powszechne i dodawane je do sałatek, czy jako dodatki, a u mnie tyle dobroci się marnowało. Róża Uważano, oni, że kwiaty oczyszczają organizm, a wiele odmian ma właściw... czytaj dalej...
Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.
Czytaj dalej...Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Zacznij dzień od szklanki wody z cytryną! Niby nic, a może zmienić tak wiele :-) Warto sprawić, by picie wody z cytryną weszło nam w nawyk, ponieważ nie ma nic lepszego jak zdrowo rozpocząć dzień.
Czytaj dalej...