Róża

Róża

Róża

Róża. Czy wiesz mój drogi czytelniku, że kwiaty jadalne były używane do celów kulinarnych już przez starożytnych greków, rzymian czy też Egipcjan, ja oczywiście tego też nie wiedziałem 🙂 Pierwsze odnotowane historyczne wzmianki o używaniu kwiatów datuje się na gdzieś na 140 r.p.n.e. Na ten przykład w starożytnym Rzymie jedzenie płatków róż, było powszechne i dodawane je do sałatek, czy jako dodatki, a u mnie tyle dobroci się marnowało. Róża Uważano, oni, że kwiaty oczyszczają organizm, a wiele odmian ma właściw... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu RafalCook

Warto przeczytać

Rewelacyjne zastosowania cytryny w kuchni

Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.

Czytaj dalej...

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Woda z cytryną o poranku zdziała cuda

Zacznij dzień od szklanki wody z cytryną! Niby nic, a może zmienić tak wiele :-) Warto sprawić, by picie wody z cytryną weszło nam w nawyk, ponieważ nie ma nic lepszego jak zdrowo rozpocząć dzień.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.