Pikantne ziemniaczane kliny plus pesto z orzecha włoskiego i rukoli

Pikantne ziemniaczane kliny plus pesto z orzecha włoskiego i rukoli

Pikantne ziemniaczane kliny plus pesto z orzecha włoskiego i rukoli

Pesto to sos pochodzący z Genui w regionie  Ligurii w północnych Włoszech. Słowo pesto „pestare” oznacza walenie lub miażdżenie. Pesto było pierwotnie przygotowane w marmurowym moździerzu z drewnianym tłuczkiem. Składniki tłuczono lub miażdżono kolistym ruchem tłuczka w moździerzu. Ponieważ termin  „pesto” to ogólne słowo określające wszystko, co powstaje w wyniku walenia lub tłuczenia, pozostawia oryginalną recepturę sosu z pesto otwartą na elastyczne i... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu RafalCook

Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.