Pannekoek – Boeber

Pannekoek – Boeber

Pannekoek – Boeber

Pannekoek-Boeber, dziś dwa w jednym z RPA. Pannekoek to w zasadzie, nic innego jak — zwykły — naleśnik, pochodzenia holenderskiego — pannekoeken. Które poza tym, że są oczywiście zwyczajne, mają jeden drobny szczegół — cynamonowym cukier. Cóż to takiego, zapewne pomyślisz mój drogi czytelniku — podglądaczu. To nic innego jak brązowy cukier, lekko utarty, przetarty z cynamon, który rozsypany między naleśniki, pod wpływem ciężaru i temperatur, rozpuszcza się i wtapia w naleśniki, które przed pożarciem skrapia się... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu RafalCook

Warto przeczytać

Rewelacyjne zastosowania cytryny w kuchni

Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.

Czytaj dalej...

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Jak zrobić idealne naleśniki?

Na temat pochodzenia naleśników i tego skąd się wywodzą nie ma jednoznacznych informacji, prawdopodobnie już w starożytności były przyrządzane podobno w Chinach i Europie.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.