Miętowe Bavette z Limoncello

Miętowe Bavette z Limoncello

Miętowe Bavette z Limoncello

Miętowe Bavette z Limoncello, fantastyczne połączenie, makaronu Bavette, mięty, cytryny i procentów z Limoncello. Czymże jest Bavette ❓ to rodzaj makaronu, podobnego do Tagliatelle , od którego jest jednak węższy, i ma lekko wypukły kształt. Makaron ten pochodzi Genui, co od razu kojarzy się z Pesto Genovese , z którym idealnie się komponuje. Limoncello natomiast to włoski likier, który podawany jest najczęściej po posiłku, u mnie już w trakcie i przed i po 😉. Likier z cytryny ma ponad 100-letnią historię, któ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu RafalCook

Warto przeczytać

Rewelacyjne zastosowania cytryny w kuchni

Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.

Czytaj dalej...

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Woda z cytryną o poranku zdziała cuda

Zacznij dzień od szklanki wody z cytryną! Niby nic, a może zmienić tak wiele :-) Warto sprawić, by picie wody z cytryną weszło nam w nawyk, ponieważ nie ma nic lepszego jak zdrowo rozpocząć dzień.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.