Kurczak jest spożywany na całym świecie, wiesz dlaczego? Jest łatwy w przygotowaniu, tak ja to danie, które swoje początki bierze z kuchni Marokańskiej i całego Morza Śródziemnego. Łączy aromatyczne składniki, takie jak pomarańcza, tymianek, harissa, czarne oliwki, by stworzyć aromatyczną marynatę do kurczaka, a później pyszny sos. Najważniejsze w tym daniu jest to, że można je przygotować w nieco ponad godzinę i w jednym naczyniau, co zaoszczędza czas, później na zmywaniu. Zapraszam na kurczaka z Marokańskimi...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...Szybki koktajl odchudzający z pomarańczy i grejpfrutów.
Czytaj dalej...Suszona pomarańcza na choinkę to prosty dodatek, który doda naszemu drzewku trochę tropikalnych klimatów.
Czytaj dalej...