Nie jestem kucharzem, ale kieruję się w gotowaniu jedną zasadą, balansem smaków, jeśli coś jest kwaśne, musi być coś słodkiego, jeśli pikantne, musi się to zmierzyć z czymś łagodnym itp….W tym daniu, które wymyśliłem, kiedy natknąłem się na przyprawę Za’atar, udało mi się to wszystko osiągnąć, kwaskowy kuskus, idealnie współgra ze słodką od daktyli cebulą, lekko pikantne halloumi fantastycznie równoważy się z warzywami w kuskusie, posmak mięty, nadaje świeżości i lekkość. Jedno z lepszych lub nawet n... czytaj dalej...
Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...