Carpaccio z buraka

Carpaccio z buraka

Carpaccio.Nazwa pochodzi z lat 50. XX wieku. Hrabina Amalia Nani Mocenigo odwiedzała Harry’s Bar w Wenecji, by coś jak zwykle zjeść.Lekarz poradził jej, aby unikała gotowanego mięsa, dlatego poprosiła szefa kuchni Harry’ego, aby zaproponował jej coś specjalnego.Szef kuchni wymyślił danie z drobno pokrojonej, cienkiej, surowej wołowiny z sosem w kremowym kolorze. Danie oparte było na specjalności Piemontu „Carne cruda all’Albee”. Danie to, zostało nazwane „Carpaccio” właściciel baru, Gi...

Czytaj dalej na blogu RafalCook

Warto przeczytać

Buraczki tarte na zimę

Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.

Czytaj dalej...

Ekstra odchudzający koktajl z buraków!

Idealne połączenie składników dla każdego chcącego stracić trochę ciałka.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.