Przepis na : obiad
Nigdy nie jadłam klusek śląskich i tak było do momentu kiedy nie zrobiłam ich sama, bo jakoś nie miałam okazji wcześniej mieć z nimi do czynienia. Na szczęście odważyłam się popełnić to tradycyjne polskie danie, czyli ziemniaczane kluski z charakterystycznym wgłębieniem . Kluski śląskie przygotowuje się bardzo podobnie jak kopytka, chociaż tradycyjnie do ugotowanych ziemniaków nie dodaje się mąki pszennej tylko ziemniaczaną, przez co mają inną, bardziej kleistą konsystencję. Wbrew pozorom są banalnie proste w ...
Jest to popularna potrawa szczególnie na Pomorzu i Kaszubach, co nie znaczy, że gości ona na stołach w całej Polsce.
Czytaj dalej...Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...