Frykadelki śledziowe

Frykadelki śledziowe

Frykadelki śledziowe

Śledź to specjał kuchni norweskiej, ale w Polsce też jest bardzo lubiany. Proponujemy przepis właśnie z kuchni norweskiej. Doskonale pasuje na ciepło jaki na zimno. Można podać z pieczywem, ale też i gotowanymi warzywami.  Składniki 750 g surowych śledzi 200 g ugotowanych ziemniaków 1/2 l bulionu rybnego pół łyżeczki soli 2 czubate łyżeczki mąki ziemniaczanej tłuszcz do smażenia   Przygotowanie   Śledzie dokładnie oczyściłem, usunąłem ości i odfiletowałem. Umyłem, osuszyłem, dwukrotnie zmiksowa... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu R'n'G Kitchen

Warto przeczytać

21 najlepszych przepisów na śledzie na Święta, Sylwestra i Karnawał

Z czym nam kojarzą się śledzie? Oczywiście ze świętami czy sylwestrem. Pod koniec grudnia większość polskich rodzin je przygotowuje i się nimi zajada.

Czytaj dalej...

Dieta śródziemnomorska – przepis na długie i zdrowe życie

Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.

Czytaj dalej...

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Dieta Paleo

Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.

Czytaj dalej...

Autor

Arkadiusz Gie

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

śledź, ziemniaki, pieczywo, ryby, przekąska, przekąski, przystawki, ryba, chleb, przekąski na ciepło, ryby smażone, drugie danie, dania na gorąco

Inne przepisy z R'n'G Kitchen

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.