Zupa pomidorowa - ze świerzych pomidorów

Zupa pomidorowa - ze świerzych pomidorów

Zupa pomidorowa - ze świerzych pomidorów

Przepis na : obiad

Składniki: 3 litry wody 1 szyja indyka pęczek młodej włoszczyzny 75 dag "podłużnych pomidorów" 1 mały koncentrat pomidorowy 20 dag śmietany 18% 1 łyżka mąki pszennej 3 listki laurowe 1 łyżeczka cukry 8 ziarenek ziela angielskiego 10 ziarenek pieprzu sól Sposób wykonania: Do dużego garnka wkładamy umyte mięso i zalewamy wodą, gotujemy. W momencie wrzenia ściągamy z powierzchni wywaru "szumowiny" (szaro-biała piana). Wrzucamy oczyszczoną włoszczyznę, ziele, pieprz, sól i listki laurowe. Gotujemy do miękkości warz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Qchnia po prostu

Warto przeczytać

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Dieta kapuściana

Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.