Składniki: 16 skrzydełek kurczaka 3 łyżki pikantnego ketchupu 2 łyżki miodu 2 łyżki pikantnej przyprawy do grilla 1 łyżka octu balsamicznego 3 łyżki oleju 2 ząbki czosnku sól Sposób wykonania: Skrzydełka myjemy, wkładamy do miski i nacieramy solą. Czosnek miażdżymy. Wszystkie składniki dodajemy do kurczaka i mieszamy tak aby cały był obtoczony marynatą. Odstawiamy najlepiej na noc do lodówki. Układamy mięso na dużej blasze i wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy przez około 30 minut w temp. 180°C. ... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...