Morszczuk pieczony z cytryną

Morszczuk pieczony z cytryną

Morszczuk pieczony z cytryną

Przepis na : obiad

  Składniki: około 450 g filetów morszczuka 1 cytryna 1 cebula 3 łyżki posiekanego koperku 10 g masła 1 łyżka oleju sól, pieprz ziołowy Sposób wykonania: Z połowy cytryny wyciskamy sok, drugą połowę kroimy w plasterki. Filety skrapiamy sokiem oraz nacieramy solą, odstawiamy na 30minut. Cebulę kroimy w cienkie plastry. Naczynie żaroodporne smarujemy olejem, na jego dnie układamy plastry cytryny i cebuli. Posypujemy koperkiem i układamy kawałki ryby. Wierzch oprószamy pieprzem ziołowym. Naczynie przykrywamy p... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Qchnia po prostu

Warto przeczytać

Najlepsza dieta na zimę

Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.

Czytaj dalej...

Dieta dla rzucających palenie

Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.

Czytaj dalej...

15 przepisów na karpia

15 pysznych przepisów na świątecznego karpia

Czytaj dalej...

Jak przygotować karpia na Wigilię?

Karp jest to tradycyjna świąteczna polska potrawa. W obecnych czasach odchodzi się od tradycyjnych polskich potraw, gdyż według religii w wigilię już nie obowiązuje post.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.