Przepis na : obiad
Składniki: 4 duże buraki 1 puszka mleczka kokosowego 2 cm świeżego imbiru 3 ząbki czosnku 0,5 litra wody 3 łyżki soku z cytryny 2 łyżki oleju 1 łyżeczka ostrej papryki 1 łyżeczka pieprzu ziołowego sól natka pietruszki Sposób wykonania: Buraki myjemy, zawijamy w sreberko i wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy w 180°C przez 50 minut. Po upieczenie schłodzone buraki obieramy ze skórki a następnie kroimy na mniejsze kawałki. W garnku rozgrzewamy olej i przesmażamy na nim posiekany czosnek i posiekany im... czytaj dalej...
Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...