Koktajl z pieczonych buraków i ananasa

Koktajl z pieczonych buraków i ananasa

Koktajl z pieczonych buraków i ananasa

Przepis na : śniadanie

Składniki: 4 małe podłużne buraki 1 ananas 1 i 1/2 szklanki soku pomarańczowego Sposób wykonania: Umyte buraki (nieobrane) zawijamy w folię aluminiową i pieczemy w piekarniku nagrzanego do 180°C przez 60 minut. Studzimy a następnie obieramy ze skórki i kroimy na mniejsze części. Ananasa obieramy ze skórki i odkrawamy twardy środek pozostawiając miękki miąższ. Kroimy go w kostkę. Do kielicha blendera wrzucamy kawałki buraków i ananasa oraz wlewamy sok pomarańczowy. Miksujemy na gładki koktajl. ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Qchnia po prostu

Warto przeczytać

Buraczki tarte na zimę

Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.

Czytaj dalej...

Odchudzający specjał z grejpfruta i pomarańczy!

Szybki koktajl odchudzający z pomarańczy i grejpfrutów.

Czytaj dalej...

Suszone pomarańcze na choinkę

Suszona pomarańcza na choinkę to prosty dodatek, który doda naszemu drzewku trochę tropikalnych klimatów.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.