Przepis na : śniadanie
Składniki: 4 małe podłużne buraki 1 ananas 1 i 1/2 szklanki soku pomarańczowego Sposób wykonania: Umyte buraki (nieobrane) zawijamy w folię aluminiową i pieczemy w piekarniku nagrzanego do 180°C przez 60 minut. Studzimy a następnie obieramy ze skórki i kroimy na mniejsze części. Ananasa obieramy ze skórki i odkrawamy twardy środek pozostawiając miękki miąższ. Kroimy go w kostkę. Do kielicha blendera wrzucamy kawałki buraków i ananasa oraz wlewamy sok pomarańczowy. Miksujemy na gładki koktajl. ... czytaj dalej...
Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.
Czytaj dalej...Szybki koktajl odchudzający z pomarańczy i grejpfrutów.
Czytaj dalej...Suszona pomarańcza na choinkę to prosty dodatek, który doda naszemu drzewku trochę tropikalnych klimatów.
Czytaj dalej...