Przepis na : obiad
Składniki: 1 pęczek młodej włoszczyzny 2 pęczki botwiny 10 średniej wielkości młodych ziemniaków 2 piersi z kurczaka 1 łyżeczka ziaren ziela angielskiego 150 ml śmietanki 30% 4 łyżki octu jabłkowego sól, pieprz do podania: 1 jajko na porcję, świeża natka pietruszki Sposób wykonania: Do dużego garnka wkładamy mięso, wlewamy około 2,5 litra wody i doprowadzamy do wrzenia. Ściągamy pianę z powierzchni wywaru. Dodajemy obraną i oczyszczoną włoszczyznę (razem z łodygami selera, natkę pietruszki pozostawiamy). ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...