Odpowiedziałam na zaproszenie Ani z bloga kuchennymidrzwiami . Piekarnia czerwcowa okazała się dość łatwa i ...smaczna:) Przepis jaki wybrała dla nas Małgosia – prowadząca z Piotrem blog o podróżach, kuchni i ptakach Akacjowy blog , jest prawdziwym strzałem w …czerwiec! Przepis z bloga Zoe – http://www.bakeforhappykids.com/2018/11/super-soft-condensed-milk-pai-bao-roti-sisir.html Proporcje podane w przepisie na foremkę o wymiarach 15 x 25 cm. S kładniki : 210 g letniej wody, w temperaturze okoł... czytaj dalej...
Już w dzieciństwie mieszałam mamie w garnkach :) Bywało zabawnie. Mama posoliła zupę, ja też. Później kiedy potrafiłam już pomagać w gotowaniu, to zapał jakby mi przeszedł... Ale po założeniu rodziny, gotowanie stało się codzienną koniecznością.
I od tego czasu zaczęła się moja przygoda z "pitraszeniem". Były kulinarne wzloty i upadki.Nie wszystko się od razu udawało :( Przez te lata nazbierało się przepisów i porad kulinarnych , które ułatwiały mi odnaleźć swój smak. Te, które sprawdziły się w codziennym gotowaniu zamieszczam na blogu. W ten sposób wszyscy Ci, którzy lubią gotować proste , a zarazem łatwe w przyrządzaniu potrawy znajdą coś dla siebie. Przepisów stopniowo będzie przybywać, więc proszę często tu zaglądać.
Powodzenia
Urszula