Jabłkowa owsianka

Jabłkowa owsianka

Jabłkowa owsianka

Przepis na : śniadanie

Kiedy wstaje się rano, a w domu panuje już chłód rzeczą dla mnie oczywistą jest wyciągnięcie rondelka, płatków owsianych i mleka.  Już kiedy się ją przyrządza, stając w ciepłych oparach mleka od razu robi się cieplej, milej, jakby czas zwolnił. Uwielbiam w niej to, że jest tak uniwersalna - w zależności od tego co do niej dodamy za każdym razem smakuje inaczej.  Dzisiaj zapraszam Was na owsiankę z jabłkiem, rodzynkami, cynamonem, kardamonem, świeżym imbirem, skórką i sokiem z cytryny i miodem. Pysznie... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Plate of Joy

Warto przeczytać

Dlaczego warto jeść owsiankę?

Każdy z nas wie, że owsianka jest zdrowa lecz nie wiadomo dlaczego. Z pewnością dlatego, gdyż zawiera dużo błonnika i jest bogatym źródłem węglowodanów złożonych.

Czytaj dalej...

Rewelacyjne zastosowania cytryny w kuchni

Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.

Czytaj dalej...

Który miód jest najlepszy? Lecznicze właściwości miodu.

Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.

Czytaj dalej...

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.