Ostatnio wpadł mi w ręce przepis na szare kluski. Nigdy w życiu ich nie jadłam. Spytałam M., czy wie co to jest. Nie wiedział. Poczytałam zrobiłam i teraz już coś wiemy :) Trochę się dziwię, że o tych kluskach nie słyszałam, bo podawane były w Wielkopolsce podobno już w XIX wieku, w czasie gdy pyry zaczęły w tamtym rejonie robić karierę. Poszukałam i rzeczywiście odnalazłam przepis w "Najnowszej kuchni polskiej" Marty Norkowskiej z 1904 roku. Tam pojawiają się jako "Kluski kładzione z surowych kartofli". W 200... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.
Czytaj dalej...