Wkurza mnie cena w sklepach pomidorów w puszce. Długo szukałam alternatywy i mam ! Tu za kilo pomidorów wydałam 2,5 zł i tyle samo zamknęłam w słoiku na zimę. A w puszce? W puszce jest za tę cenę 400 g, no i fakt że jest to w puszce też nie jest zaletą. Szybko się robi i szybko się zjada. Na jeden słoik litrowy potrzebujesz: - 9-10 pomidorów owalnych - 0,5 l wody - 0,5 łyżki soli kamiennej Wstaw wodę do wyparzenia pomidorów. Umyj je i natnij od góry nożem. Wrzuć na 2-3 minuty do wrzątku, po czym wyłóż... czytaj dalej...
Według dietetyków istnieje kilka pokarmów, które obecne w naszej diecie ograniczają przyrost tkanki tłuszczowej.
Czytaj dalej...Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Pizza jest to potrawa z kuchni włoskiej, zwyczajowo używa się ciasta drożdżowego, smaruje sosem pomidorowym i sypie się tartą mozzarellą i ziołami, całość następnie piecze się w nagrzanym mocno piecu.
Czytaj dalej...Lubię gotowanie szybkie i bez konserwantów, takie które odżywi moje ciało i duszę, nie zawsze dietetyczne ale zawsze smaczne