ciasto na pierogi 8 łyżek mąki toruńskiej 2 jajka 3/4 szklanki wody gorącej przygotowanie Do mąki wbić jajka i dolewać ciepłą wodę, wyrabiać ciasto aż będzie jednolite, potem wałkujemy i wykrawamy szklanką kołka i nakładamy nadzienie i zlepiamy pierogi /jak już mamy wszystko gotowe wystarczy wrzucać i gotować w osolonej wodzie. farsz: 2 piersi z kurczaka 2 małe oscypki 20 dag startego zółtego sera przyprawy 2 łyżki śmietany 12% szczypiorek ( ilość wg. uznania) przygotowanie Piersi z kurczaka oczyścić, następn... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...