Makaron domowy

Makaron domowy

Makaron domowy

Jakiś czas temu był domowy makaron ,wykorzystałam go do rosołu ..ale znów mi się zachciało ..no i zrobiłam..kiedyś gdzieś czytałam, że do makaronu  na 100 g mąki używamy 1 jajko..ale ja tym razem dałam 1 jajko i 1 żółtko, troszkę oliwy i wody..no i tym razem zrobiłam krótkie nitki.. 200 g mąki tortowej Młynomag 1 jajko 1 żółtko szczypta soli 1-2 łyżki wody  1 łyżka oliwy Mąkę wysypa ć na blat, zrobić dołeczek i wlać roztrzepane jajka i szczyptę soli.Wyrobić ciasto. W razie potrzeby podsypać lekko mąką ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moje domowe kucharzenie

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.