Pierś z gęsi pieczona z jabłkami podana z jabłkowym risotto na cydrze
Wpis bez zdjęcia lub nie udało się go pobrać.
Pierś z gęsi pieczona z jabłkami podana z jabłkowym risotto na cydrze
Witam Was ciepło ! Mamy już listopad. Miesiąc ten kojarzy mi się z gęsiną. Nabrałam ochoty na pyszną pierś z gęsi pieczoną z jabłkami podana z jabłkowym risotto na cydrze. Dziś dzielę się z Wami przepisem. „Na świętego Marcina gęś do komina”, więc nie ma co zwlekać ! Składniki (2 – 4 porcje): pierś z gęsi z kością i skórą (u mnie 1,2 kg) 2 jabłka (u mnie twarde odmiany Cortland) – pokrojone w ósemki, bez gniazd nasiennych 2/3 szklanki cydru sól, świeżo zmielony pieprz, suszony tymianek...
Czytaj dalej na blogu Moja pasja smakuAutor
Moja pasja smaku
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
jabłka, cydr, piersi, risotto, pierś, grill, jabłka pieczone, mięso, ryż, przepisy na święta, drugie danie, ryż smażony, ryż zapiekany z jabłkami, mięsa pieczone, bez pieczenia, dania bez mięsa
Inne przepisy z Moja pasja smaku
Dodaj komentarz