Pierś z gęsi pieczona z jabłkami podana z jabłkowym risotto na cydrze

Pierś z gęsi pieczona z jabłkami podana z jabłkowym risotto na cydrze

Witam Was ciepło ! Mamy już listopad. Miesiąc ten kojarzy mi się z gęsiną. Nabrałam ochoty na pyszną pierś z gęsi pieczoną z jabłkami podana z jabłkowym risotto na cydrze. Dziś dzielę się z Wami przepisem. „Na świętego Marcina gęś do komina”, więc nie ma co zwlekać ! Składniki (2 – 4 porcje): pierś z gęsi z kością i skórą (u mnie 1,2 kg) 2 jabłka (u mnie twarde odmiany Cortland) – pokrojone w ósemki, bez gniazd nasiennych 2/3 szklanki cydru sól, świeżo zmielony pieprz, suszony tymianek...

Czytaj dalej na blogu Moja pasja smaku

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.