Tarta z ciecierzycą, papryką i brokułem

Tarta z ciecierzycą, papryką i brokułem

Tarta z ciecierzycą, papryką i brokułem

Tarta z warzywami sprawdzi się idealnie na obiad jak i na kolację. Idealny sposób na przemycenie różnych warzyw. Bekon i papryka dodają wyrazistości dzięki czemu tarta nie jest mdła. Składniki: kruche ciasto – kupne lub własnej roboty 100g bekonu 1/2 dużej cebuli lub jedna mała, drobno posiekana 1 szklanka kukurydzy mrożonej 100g brokuła mrożonego lub surowego 1 cała papryka grillowaną i konserwowana lub surowa, pokrojona w kostkę 1 opakowanie ciecierzycy 1 łyżeczka papryki słodkiej 70 tartego sera żółte... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Mohiella

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.