Przepis na : obiad
Zapiekanka jest świetnym pomysłem na połączenie warzyw z mięsem oraz sosem. W zapiekance wykorzystać można praktycznie wszystko co mamy w lodówce, często są to resztki jedzenia takie jak resztki wędlin, warzyw, nabiału, ryb. U siebie w domu robię zapiekanki, które sięgają zarówno po same warzywa jak i te które mają w sobie mięso, ryby bądź owoce morza. Zapiekanki warzywne są idealne jako danie główne, są również fantastycznym dodatkiem do innych dań. Zapiekanki z mięsem czy rybą najlepiej sprawdzają się jako ... czytaj dalej...
Według dietetyków istnieje kilka pokarmów, które obecne w naszej diecie ograniczają przyrost tkanki tłuszczowej.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Pizza jest to potrawa z kuchni włoskiej, zwyczajowo używa się ciasta drożdżowego, smaruje sosem pomidorowym i sypie się tartą mozzarellą i ziołami, całość następnie piecze się w nagrzanym mocno piecu.
Czytaj dalej...Dieta warzywno-owocowa. Bez mięsa, tłuszczu oraz białej mąki. Sposób na pobudzenie swojego organizmu.
Czytaj dalej...