Jajka faszerowane szynką i rzodkiewką

Jajka faszerowane szynką i rzodkiewką

Jajka faszerowane szynką i rzodkiewką

Jajka dobre i z charakterem ;). Dzieciom nie koniecznie mogą smakować, gdyż są ostre, chrzan i rzodkiewka robią swoje. Składniki: jajka szynka konserwowa rzodkiewka 1-2 łyżeczki chrzanu sól, pieprz do smaku majonez (1-2 łyżeczki w zależności od ilości jajek) Szynkę i rzodkiewkę kroimy w drobną kostkę. Jajka gotujemy na twardo. Ugotowane jajka obłupać i przekroić na pół. Wyjmujemy żółtka i przekładamy je do miski. Do żółtek dodajemy majonez i wyrabiamy widelcem na gładką masę. Do masy dodajemy szynkę, rzodkie... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Mam apetyt na ...

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.