Włoskie bułeczki z bazylią i ziemniakami

Włoskie bułeczki z bazylią i ziemniakami

Włoskie bułeczki z bazylią i ziemniakami

  Weekendowa Piekarnia z 2009r. i przepis na Włoskie bułeczki z bazylią i ziemniakami Bułki są miękkie w środku, z chrupiącą skórką. Smak i zapach cudownej bazylii. Uformowałam 6 bułeczek bo lubię większe. Ten pomarańczowo - żółty kolor jest od oliwy carotino. Bazylię zaliczam do moich ulubionych ziół. Część balkonu latem to bazylia, w tym roku mam nadzieję, że pogoda będzie przyjazna dla ziół, również jej będzie mnóstwo. Oprócz bazylii mam wiele innych ziół uprawianych na balkonie. Mam je pod ręką a nadmi... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Leśny Zakątek

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Woda mineralna czy źródlana – którą wybrać?

W wielu dietach powtarza się, że powinno się pić co najmniej 2 litry wody dziennie i ograniczać napoje gazowane oraz alkohol.

Czytaj dalej...

Dieta Pegan - na czym polega?

Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.