Weekendowa Piekarnia z 2009r. i przepis na Włoskie bułeczki z bazylią i ziemniakami Bułki są miękkie w środku, z chrupiącą skórką. Smak i zapach cudownej bazylii. Uformowałam 6 bułeczek bo lubię większe. Ten pomarańczowo - żółty kolor jest od oliwy carotino. Bazylię zaliczam do moich ulubionych ziół. Część balkonu latem to bazylia, w tym roku mam nadzieję, że pogoda będzie przyjazna dla ziół, również jej będzie mnóstwo. Oprócz bazylii mam wiele innych ziół uprawianych na balkonie. Mam je pod ręką a nadmi... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...W wielu dietach powtarza się, że powinno się pić co najmniej 2 litry wody dziennie i ograniczać napoje gazowane oraz alkohol.
Czytaj dalej...Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?
Czytaj dalej...