Przepis na : deser
SKŁADNIKI 180 g m ą ki pszennej 100 g cukru 50 g gorzkiej czekolady 50 g białej czekolady 40 g kakao 16 g proszku do pieczenia 200 ml mleka 100 ml oleju rzepakowego lub słonecznikowego 3 jaja **** INGREDIENTI 180 g di farina 100 g di zucchero 50 g di cioccolato fondente 50 g di cioccolato bianco 40 g di cacao 16 g di lievito per dolce 200 ml di latte 100 ml di olio di semi 3 uova PRZYGOTOWANIE Do przygotowania muffinek przygotowujemy dwie miski. W pierwszej misce miksujemy mokre składniki: jaja... czytaj dalej...
Mam na imię Magda. Odkąd pamiętam, kuchnia zawsze była mi bliska. Jako mała dziewczynka uwielbiałam podglądać moją mamę i babcię w kuchni, których przepyszne dania znikały w mgnieniu oka. To one nauczyly mnie podstaw tradycyjnej, domowej kuchni.
Moja pasja kulinarna na dobre rozwinęła się po przeprowadzce do Włoch. To we Włoszech gotowanie pochłonęło mnie całkowicie.
W swojej kuchni stawiam na zdrowe, domowe posiłki oraz sezonowość produktów aby zawsze jeść to co najswieższe, najzdrowsze, pełne swoich własciwości. Uwielbiam kuchnię włoską, niezapominając o kuchni polskiej i tak często na naszym polsko-włoskim stole króluje jednocześnie polski bigos i talerz spaghetti.
Kiedyś gotowałam sama, teraz gotuję z moją kuchareczką, moją Córką. To Emma była moją inspiracją do stworzenia bloga, stąd jego nazwa "La grande e la piccola cuoca" w tłumaczeniu "Duża i mała kucharka".