Uszka z grzybami, to jedna z najbardziej znanych potraw na wigilijnym stole. Ale czy można je podawać wyłącznie w święta? Zdecydowanie nie. Takie uszka skąpane w czerwonym barszczu śmiało można podać również na obiad lub na rodzinnych przyjęciach. Z pewnością każdy sięgnie po nie sięgnie. W końcu czy można się im oprzeć? Tradycyjne farsz do uszek przygotowywany jest na bazie suszonych grzybów. Jednak śmiało można go też zrobić z pieczarek lub innych ulubionych gatunków. Najważniejszą kwestią są tu przyprawy i dobre... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...