Tiramisu z Irish Cream

Tiramisu z Irish Cream

Tiramisu z Irish Cream

Przepis na : deser

Tiramisu z Irish Cream to uzależniające, dobre połączenie pysznego, delikatnego tiramisu, kawy i Baileys’a. Deser, jak to w przypadku tiramisu jest puszysty, wilgotny. Irish Cream nadaje charakteru. Możecie to ciasto przygotować w foremce albo w pucharkach. Składniki na ok. 6-8 porcji 175 ml mocnej kawy 100 ml Baileys 250 g mascarpone 200 g biszkoptów 1,5 łyżki kakao 2 jajka 30 g cukru 30g gorzkiej czekolady Do tego przepisu wykorzystajcie blachę kwadratową o wymiarach 16, albo 18 cm. Biszkopty do klasyczn... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.