Przepis na : śniadanie
We Francji, z której pochodzą, podawane głównie z sosem karmelowo-pomarańczowym i z dodatkiem odrobiny likieru pomarańczowego. To tzw. crepes Suzette. Prawdopodobnie najsłynniejsze naleśniki świata. Jednak samo cieniutkie ciasto sprawdzi się doskonale z każdym nadzieniem lub sosem. Jeśli więc jeszcze nie znasz przepisu na klasyczne francuskie naleśniki crepes, koniecznie go wypróbuj. Składniki: szklanka mąki pszennej 3 duże jajka 2 łyżki masła 1 łyżeczka cukru 1/4 łyżeczki soli 2 szklanki mleka opcjonalnie masło ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...