Domowa pizza z salami i ananasem

Domowa pizza z salami i ananasem

Domowa pizza z salami i ananasem

Któż z nas nie lubi pizzy? Wyróżniamy dwa rodzaje pizzy – włoska i amerykańska. Ta pierwsza charakteryzuje się cienkim ciastem i niewielką liczbą składników, bowiem cały smak ukryty jest w cieście. Pizza amerykańska natomiast to pizza o nieco grubszym cieście z dużą liczbą składników. Domowa pizza z salami i ananasem to nasza wersja pizzy w stylu amerykańskim. Ciasto tej pizzy jest dość grube, chrupiące z zewnątrz i miękkie w środku. Do jej przygotowania polecam użyć zwykłych, naturalnych drożdży , bowiem ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!

Warto przeczytać

Wszystko co powinieneś wiedzieć o idealnym cieście do pizzy

Pizza jest to potrawa z kuchni włoskiej, zwyczajowo używa się ciasta drożdżowego, smaruje sosem pomidorowym i sypie się tartą mozzarellą i ziołami, całość następnie piecze się w nagrzanym mocno piecu.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.