Klasyczny rosół drobiowy

Klasyczny rosół drobiowy

Klasyczny rosół drobiowy

  Rosół to nic innego, jak wywar z warzyw i mięsa (najczęściej drobiowego) gotowane na wolnym ogniu. Gdy przed laty stawiałam pierwsze kroki w kuchni, uważałam przygotowanie tej zupy za „wyższą szkołę jazdy”. W rzeczywistości wcale nie jest skomplikowana? Dla nas rosół to środek wzmacniający w czasie choroby. Gdy dopada nas przeziębienie lub grypa, zjadamy miseczkę gorącego rosołu obficie przyprawionego pieprzem. Błyskawicznie rozgrzewa i działa napotnie, dlatego po zjedzeniu takiej porcji konieczn... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne S.O.S.

Autor

KulinarneSOS

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

zupa, rosół, mięso, kurczak, udka , kapustą, makaron, ziemniaki, makarony, kapusta kiszona, kapusniak, skrzydełka, krupnik, barszcz, udka z kurczaka, tani obiad, obiad, zupa z selera, kurczak z warzywami, kurczak z makaronem, dania z makaronem

Inne przepisy z Kulinarne S.O.S.

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.