Brukselka po bretońsku. Przepis na pyszne danie jednogarnkowe

Brukselka po bretońsku. Przepis na pyszne danie jednogarnkowe

A gdyby tak w sosie po bretońsku zamiast fasolki przyrządzić brukselkę? Spróbowaliśmy i wyszło naprawdę pysznie! Przepis na brukselkę po bretońsku Składniki: Około 800 gramów świeżej brukselki , 2 puszki pomidorów w zalewie, 400 gramów kiełbasy wędzonej – użyliśmy kiełbasy śląskiej i frankfurtek; 2 cebule, 2 ząbki czosnku, 1 większa marchewka, olej, łyżka papryki słodkiej w proszku, tymianek, liście laurowe, ziele angielskie, sól, pieprz. Jak zrobić brukselkę po bretońsku? Brukselkę umyj, jeśli trzeba, zde...

Czytaj dalej na blogu Kulinarna Polska

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.