A gdyby tak w sosie po bretońsku zamiast fasolki przyrządzić brukselkę? Spróbowaliśmy i wyszło naprawdę pysznie! Przepis na brukselkę po bretońsku Składniki: Około 800 gramów świeżej brukselki , 2 puszki pomidorów w zalewie, 400 gramów kiełbasy wędzonej – użyliśmy kiełbasy śląskiej i frankfurtek; 2 cebule, 2 ząbki czosnku, 1 większa marchewka, olej, łyżka papryki słodkiej w proszku, tymianek, liście laurowe, ziele angielskie, sól, pieprz. Jak zrobić brukselkę po bretońsku? Brukselkę umyj, jeśli trzeba, zde...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...