Chleb pszenno żytni

Chleb pszenno żytni

Chleb pszenno żytni

Przepis na : kolacja

Następny pyszny chlebek, tym razem pszenno – żytni. Przygotowanie zaczynu – do dużego garnuszka wlać ciepłą wodę, dodać pokruszone drożdże, cukier i mąkę. Wszystko wymieszać, przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia. Na stolnicę wysypać mąkę, sól, zrobić dołek w mące. Do dołka wlać wyrośnięte drożdże, ciepłą wodę, olej, mieszankę nasion dyni i słonecznika, nasiona lnu. Dokładnie zagnieść ciasto na gładką i sprężystą masę. Włożyć ciasto chlebowe do lekko naoliwionej miski, przykryć. odstawić do... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Pokoleń

Warto przeczytać

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Autor

kuchniapokolen

Uwielbiam fotografowanie, gotować i piec a teraz jeszcze troszeczkę biegać 😉 Mam bloga kulinarnego na którego serdecznie zapraszam www.kuchniapokolen.pl

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

chleb, ciasto, słonecznik, śniadania, chleb razowy, dynia, ciasta z masa, deser, kolacja, desery, drożdżowe, pieczywo, chleb na drożdżach , ciasto drożdżowe

Inne przepisy z Kuchnia Pokoleń

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.